Тигър от пилешко с моркови
Руска салата с пилешко, оформена като глава на тигър.
Необходими продукти:
- 3 пилешки бутчета
- 300 г гъби
- 7 яйца
- 10 кисели краставички
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 3 моркова
- 2 дафинови листа
- голяма опаковка майонеза
- черни маслини
- пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешките бутчета с дафиновите листа докато месото започне да се оделя от кокала. Махнете кожата, останалото месо почистете от костите и нарежете на малки хапчици. Изсипете в голям съд.
2. Два от морковите сварете и рендосайте на едро ренде.
3. Гъбите нарежете на полумесеци, лука наситнете. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука до прозрачност, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари. Подправете със сол и пипер и пресипете в купата.
4. Яйцата сварете до твърдост. Пет яйца и два жълтъка рендосайте в ястието.
5. Киселите краставички нарежете на кубчета, отцедете добре от маринатата и изсипете в купата. Добавете 2/3 връзка наситнен копър.
6. Овкусете със сол и пипер и добавете около 150-200 г майонеза. Разбъркайте много добре. Майонезата не трябва да преобладава, за да може да се моделира сместа.
7. В чиния от получената разядка оформете главата на тигъра. Рендосайте третия морков, който е суров. С него украсете главата. От заделениете два сварени белтъка, черните маслини и останалата майонеза направете украсата. Ако не ви се занимава с оформянето на тигър, направете си вулкан като изиспете сместа на куличка в чиния за ордьоври, отгоре покриете с рендосния пресен морков и украсите с маслини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ