Регистрация

Студентско мезе - Бичето

Студентско мезе - Бичето
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 962

Мезе със салам, яйца, гъби и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Това мезенце е калорична студентска идея за компания към чаша водка. Евтино е за направа и спасява от напиване. Въпреки че всичко зависи от количеството и пияча. Ако сте решили да свалите "колежка", заложете на по-изискано ястие. Ако се събирате с приятели на по чашка и портфейлът ви е почти празен - възползвайте се от рецептата.

Необходими продукти:

  • 1 палка мек кръгъл салам (250-320 г)
  • 1 буркан мариновани гъби
  • 1 опаковка майонеза (около 150 мл)
  • 100 г кашкавал
  • 4-5 яйца
  • няколко маслини по желание за украса
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сложете яйцата да се сварят.

2. През това време вземете дълбока купа. Отцедете гъбите от маринатата и ги нарежете на хапки, ако са цели. Изсипете в купата.

3. Салама нарежете на кръгчета, а после на кубчета. Запазете си 2 кръгчета от средата, ако ще правите украса. Кубчетата изсипете при гъбите.

4. Кашкавала рендосайте в купата, като си запазите 2 парчета за рогцата на бичето.

5. Сварените яйца охладете в студена вода, обелете и нарежете при останалите продукти.

6. Залейте с майонезата, овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво.

7. Прехвърлете в по-представителна чиния и заравнете така, че да се получи кръг. След това направете украсата като оформите муцуната от едното кръгче салам, за ушичките разделите другото на две, а очите направете от маслини. Точки от тях можете да сложите на муцуната като ноздри. Ако не ви се занимава, сервирайте предястието директно в купата.

Източник: lozhka.su 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта