Тесто за палачинки с бити белтъци
Смес за сладки или солени палачинки с мляко и масло.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. мляко
- 3 яйца
- 2 ч.ч. брашно
- 30 грама масло
- 80 мл олио
- 2 с.л. захар
- 1-2 щипки сол
- още малко масло за намазняване на тигана
Начин на приготвяне:
1. Загрейте леко 2 ч.ч. мляко и добавете в него 30 грама масло, 2 с.л. захар, малко сол и жълтъците на трите яйца. Белтъците приберете в хладилник да се изстудят.
2. Разбийте добре сместа и сипете в нея брашното.
3. Замесете тесто от тези продукти и след като разбиете бучките от брашно в него, добавете останалата 1 ч.ч. мляко.
4. Разбийте охладените белтъци на пяна и ги добавете в сместа. Сипете вътре и олиото и разбъркайте хубаво. Консистенцията трябва да е като на разбита заквасена сметана.
5. Сложете малко масло на дъното на тиган и след това излейте част от сместа равномерно, за да се получи палачинка. Печете двустранно до готовност.
6. След изваждане на палачинките ги обтривайте повторно с масло по желание.
7. Поднесете с любимото сладко, плодове или солена плънка по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ