Тестени рогчета с бира и канела
Домашни сладки кифлички с бирено тесто.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 200 грама масло или маргарин
- 1 ч.ч. бира
- 1-2 с.л. захар
- канела
- още брашно за домесване
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте в брашното маслото, а ако работите с маргарин, директно го изгребете от купичката му. Смесете двата продукта до получаването на маслени трохи.
2. Прибавете бирата, захарта и канелата, сложете още брашно, ако е нужно, и замесете нелепящо се тесто.
3. Разточете го на продълговата пита с дебелина от около 1 см.
4. Нарежете я на триъгълници, а след това завийте на руло всеки от тях като въртите от широката към тясната страна.
5. Подредете така получените кифлички в тава, покрита с хартиено фолио за печене (или намазнена) и печете на 200 градуса до готовност. Ще отнеме около 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ