Регистрация

Канелени кифлички

Канелени кифлички
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 6292

Сладки домашни канелени питки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 75 г масло
  • 250 мл мляко
  • 25 г мая
  • 75 г захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч. л. кардамон
  • 500 г брашно

За пълнежа:

  • 40 г разтопено масло
  • 50 г захар
  • 1/2 с. л. канела
  • 1 яйце
  • захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото, добавете млякото и разбъркайте, добавете маята и разбъркайте докато се разтвори.

2. Сложете сместа в голяма купа, добавете захарта, солта, кардамона, брашното и омесете тесто, покрийте купата с кърпа и дръжте на топло 30-40 мин. докато втаса.

3. Омесете пак тестото, вземете половината и го разточете на квадрат, намажете с разтопено масло и поръсете със захарно-канелената смес.

4. Навийте го и нарежете филийки с дебелина 4 см.

5. Сложете всеки резен в тавичка за печене и дръжте на топло 30 мин. докато втасат, намажете с разбито яйце и поръсете със захар.

6. Печете до златисто-кафяво, около 8 мин, в предварително загрята на 250°С фурна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous10-05-2013
Божествени са

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта