Тестени кошнички с рибена плънка
Кошнички от стар хляб с плънка от риба и капаче от майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г филе от бяла риба или сьомга
- 400 г бял пухкав хляб (може и стар)
- 200 г лук
- 500 мл мляко
- 200 г кашкавал
- кофичка майонеза
- 1-2 с.л. растителна мазнина
- сол и пипер на вкус
- листенца пресни билки по избор (аз използвам магданоз)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете хубаво обезкостената риба на парченца.
2. Наситнете лука и магданоза, а кашкавала рендосайте. Смесете рибените хапки с половината кашкавал, лука и зеленините. Овкусете с подправки.
3. Нарежете хляба на кубчета.
4. Накиснете хляба в млякото за 5-10 минути. Добавете още подправки на вкус.
5. Намазнете тавичка.
6. Отцеждайте с ръка хляба от млякото и го оформете в тавата като големи сплеснати кюфтенца с гнездо (не дупка, а просто вдлъбнатина) в средата.
7. В оформените гнезда разпределете рибената плънка. Отгоре намажете с майонеза.
8. Печете за 40-45 минути на 180 градуса.
9. Извадете, поръсете с останалия кашкавал и върнете да се запече съвсем леко.
10. Сервирайте гнездата, като поръсите с още малко наситнени пресни билки.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ