Регистрация

Тестени вързопчета с кайма

Тестени вързопчета с кайма
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2454

Питателна манджичка с тестено-месни вързопчета в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч брашно
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • топла вода

За каймата:

  • 400 г кайма
  • 4 глави лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

За соса:

  • 2,5 с.л. масло
  • 1/2 с.л. паста от чушки
  • 1/2 с.л. доматен сос
  • 1,5 л гореща вода, около 90ºС
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.ч. студена вода

За поднасяне:

  • кисело мляко
  • счукан чесън

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Сложете 2 ч.ч. брашно, 1 яйце, сол на вкус в съд и смесете, като добавяте малко по малко водата, до получаването на тесто.

2. Заделете.

На каймата:

1. Нарежете лука наситно. Смесете каймата с 1 ч.л. сол, черен и червен пипер и омесете с ръце, заедно с лука.

На ястието:

1. Разточете много тънко тестото.

2. Нарежете го на ленти с дължина около 1,5 см, след това вертикално, на квадрати от по 1,5 см.

3. Сложете от каймата в средата на всяко тестено квадратче и увийте здраво на вързоп, за да не се отвори при варенето.

На соса:

1. Сложете в дълбока тенджера доматения сос, соса от чушки и 2,5 с.л. масло.

2. Добавете 2,5 л гореща вода и овкусете с 1 ч.л. сол. Оставете да се вари до достигането на темперартура от 100ºC. Смесете с тестените вързопчета, като разбърквате внимателно с дървена лъжица.

3. Когато вързопчетата са готови, изключете огъня и налейте 2 ч студена вода.

4. Разпределете в чинии и полейте със соса.

5. Поднесете с чесново кисело мляко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта