Нискокалоричен киш със сьомга
Вкусен и нискокалоричен киш с броколи и риба.
- 1 филе от сьомга
- 1 с.л. лимонов сок
- 6 бр. броколи, нарязани
- 3 гъби
- половин глава дребен червен лук, нарязана
- 250 гр. маслено тесто
- 1 обикновено яйце
- 1 бяло яйце
- 150 гр. Нискокалорична извара
- 2 с.л. настъргано сирене
- 1 ч.л. мента
Начин на приготвяне:
1. Развийте масленото тесто и го поставете върху 20-сантиметровия поднос, като притискате плътно краищата към стените на съда. Надупчете с вилица тази основа.
2. Печете покрито (покрийте с фолио) за около 10 минути на 200 градуса.
3. Междувременно използвайте четка, за да намажете сьомгата с лимоновия сок и я изпечете на скара (или я задушете), докато е напълно готова. Използвайте вилица, за да я накъсате на парченца.
4. В отделна купа разбийте яйцата с изварата. Добавете сиренето и ментата.
5. Изсипете пълнежа от сьомга в масленото тесто, после излейте върху него сместа от извара.
6. Печете около 40-45 минути, докато повърхността е твърда на пипане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ