Регистрация

Телешко с плодове и винен сос

Телешко с плодове и винен сос
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1119

Мариновано телешко на бавен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче телешко филе с кост около 2 кг
  • сол и пипер на вкус
  • 0,5 мл вино

За соса:

  • 1 кг червени боровинки
  • 1 кг шипки (не чушки, а плода на билката); можете да използвате 500 мл готов шипков мармалад
  • 100 мл винен оцет
  • 100 мл мартини (вермут, червен ром)
  • 600 г захар

Начин на приготвяне:

1. Шпиковайте телешкото и го облейте хубаво с виното докато го поеме. Обтрийте го стабилно със сол и черен пиер, увийте го във фолио и оставете да се пече на умерен огън във фурната за 5-6 часа.

2. Пригответе соса като в тава смесите боровинките, шипковото сладко, боровите връхчета, захарта и оставите на умерен огън при често разбъркване. Очаквайте да се сгъсти. След като закипи добавете оцета и мартинито и махнете от огъня.

3. Поднесете няколко парчета от изпеченото телешко в порция, като ги залеете с боровинковия сос. Подберете и подходящо вино за преглъщане на този кулинарен шедьовър.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта