Регистрация

Телешко с лук и лимонов сок

Телешко с лук и лимонов сок
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1240

Печени телешки хапки със сладък лук и лимонова нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко месо
  • 4 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио + още за покапване на телешкото
  • сол и пипер
  • 20 г масло
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. балсамов оцет (по-добре светъл)
  • лют пипер по желание
  • 1 лимон
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо обтрийте със сол и пипер, покапете с олио и оставете настрана за няколко минути.

2. През това време сгорещете фурната на 200 градуса, а също и тиган на котлона. Запечатайте мръвката от всички страни за по минута-две и прехвърлете върху алуминиево фолио. Завийте и печете 40 минути във фурната.

3. Лука нарежете на колелца и разделете на рингове. Чесъна наситнете. Сгорещете олиото в тигана от запечатването на месото и добавете лука и чесъна. Гответе до леко позлатяване.

4. Добавете оцета и захарта, намалете огъня на слаб, покапете с няколко капки лимонов сок, овкусете със соев сос и черен пипер и оставете под капак за 10-тина минути. После временно махнете от огъня.

5. Извадете месото от фурната и оставете да почива във фолиото 5 минути. След това нарежете на хапки, напречно на влакната. Сгорещете отново лука в тигана, като махнете капака.

6. Прибавете мръвките и маслото, разбъркайте и оставете да се готви докато течността от лучения сос изври напълно. Поръсете с наситнен пресен магданоз и лют пипер по желание, добавете сол и пипер при нужда и покапете с лимонов сок. Махнете от огъня.

7. Сервирайте с резени лимон за покапване при нужда.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта