Регистрация

Телешко с бира и картофено пюре

Телешко с бира и картофено пюре
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3246

Говеждо с целина, лук и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. брашно
  • 700 г телешки стек, нарязан на кубчета
  • 3 стръка целина, нарязана на кубчета
  • 1 глава лук, нарязан на филийки
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • 300 г гъби, нарязани на филийки
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.ч. бира
  • 1 1/2 ч. телешки бульон
  • 2 дафинови листа
  • 2 с.л. магданоз, фино нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сложете брашното с малко сол и пипер в плик с телешкото и разклатете хубаво, така че да се покрие много добре.

2. Сгорещете олио в тенджерка и запържете месото до покафеняване.

3. Сгорещете олио и запържете целината, лука, моркова и гъбите за 5 мин. Добавете доматеното пюре и разбъркайте.

4. Добавете бирата, а след това и телешкия бульон и дафиновите листа. Оставете да заври и сложете месото.

5. Покрийте и оставете да къкри за 1 час. След това свалете капака и оставете да къкри още 1/2 ч. или до омекване.

6. Извадете дафиновите листа и сложете магданоза. Разбъркайте.

7. Поднесете върху картофено пюре (овкусено с чесън, масло и топло мляко).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта