Телешко с бира и картофено пюре
Говеждо с целина, лук и гъби.
Необходими продукти:
- 2 с.л. брашно
- 700 г телешки стек, нарязан на кубчета
- 3 стръка целина, нарязана на кубчета
- 1 глава лук, нарязан на филийки
- 1 морков, нарязан на кубчета
- 300 г гъби, нарязани на филийки
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.ч. бира
- 1 1/2 ч. телешки бульон
- 2 дафинови листа
- 2 с.л. магданоз, фино нарязан
Начин на приготвяне:
1. Сложете брашното с малко сол и пипер в плик с телешкото и разклатете хубаво, така че да се покрие много добре.
2. Сгорещете олио в тенджерка и запържете месото до покафеняване.
3. Сгорещете олио и запържете целината, лука, моркова и гъбите за 5 мин. Добавете доматеното пюре и разбъркайте.
4. Добавете бирата, а след това и телешкия бульон и дафиновите листа. Оставете да заври и сложете месото.
5. Покрийте и оставете да къкри за 1 час. След това свалете капака и оставете да къкри още 1/2 ч. или до омекване.
6. Извадете дафиновите листа и сложете магданоза. Разбъркайте.
7. Поднесете върху картофено пюре (овкусено с чесън, масло и топло мляко).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ