Телешко задушено с боб и домати
Телешко в доматен сос с вино и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 550-600 г крехко телешко месо
- 1 голяма или 2 малки консерви боб (бял или червен, може и микс)
- 700 г домати
- 60 мл червено вино
- 2 дафинови листа
- 2 глави лук
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на много малки и тънки парченца. Доматите обелете и рендосайте. Лука наситнете.
2. В тенджера запържете без мазнина или със съвсем малко олио месцата - колкото да се запечатат. Извадете от съда и налейте олиото. Добавете лука и пържете докато стане прозрачен.
3. Добавете доматите и виното. Брашното разтворете в 2 с.л. вода и на тънка струйка през цедка го вкарайте в ястието.
4. Върнете месцата, добавете дафиновите листа, намалете огъня и оставете да къкри под капак докато мръвките се разварят. При нужда добавете малко вода.
5. Отцедете боба от соса на консервите и го добавете в ястието чак след като месото е почти готово. Опитайте на вкус (тъй като консервите са солени) и добавете сол и пипер. Разбъркайте.
6. Когато прецените, че манджата е готова, махнете от огъня, отстранете дафиновите листа и поръсете с пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ