Телешко задушено върху бял боб
Телешко с боб и домати на фурна.
Необходими продукти:
- 700 г телешко месо
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- клонки розмарин
- 1 консерва белени домати - нарязани (около 600 грама)
- 100 мл вода или бульон
- сол и пипер
- 1 ч.л. захар
- 2 моркова
- 4 с.л. олио
- 2 консерви бял боб или сварен вкъщи боб
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на големи хапки и овкусете със сол и пипер. Покапете с 1 с.л. олио.
2. Сгорещете тенджера и запечатайте мръвките до побеляване отвсякъде. Извадете.
3. В същия съд налейте останалата мазнина и запържете в нея нарязаните лук и чесън и рендосания морков.
4. Добавете доматения сос, захарта, сол, пипер, клонка розмарин и кипнете.
5. Върнете мръвките вътре и ставете да къкрят за 1:30 часа на умерен огън под капак. Следете - ако течността изври прекомерно, ще трябва да долеете вода.
6. Изсипете боба с все соса на консервата в тава. Залейте отгоре с телешкото в доматен сос. Може да поставите още розмарин.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ