Телешко варено с моркови и картофи
Телешко с картофи и много подправки.
Необходими продукти:
- 700 г телешко месо
- 5-6 картофа
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 10 зърна черен пипер
- морска сол
- връзка копър
- кимион на зърна
- чили на прах
- сух кориандър
- 2 скилидки чесън
- дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Измийте месото и го нарежете на хапки с големината на орех.
2. Сгорещете тенджера без да сипвате мазнина. След това добавете мръвките и гответе на сухо при непрестанно бъркане докато хванат коричка от всички страни. Залейте с 1,3 литра вода и оставете да се вари на умерен огън, като пуснете в течността и дафинови листа. Ако се наложи, отпенете бульона 1-2 пъти в началото на готвенето.
3. Лука обелете, разрежете на четвъртини и всяка от тях на полумесеци. Запържете в тиганче с малко от бульона на варенето на месото.
4. В същия тиган, след като сте махнали лука, по същия начин сгответе морковите, нарязани на малки кубчета.
5. Обелете картофите, нарежете ги на неголеми хапки и ги добавете към телешкото на 40-тата минута от кипването му. Варете така още 15-20 минути докато картофите омекнат.
6. Добавете лука и морковите и оставете да се готви още малко.
7. Кимиона, бахара и черния пипер запечете леко на сух тиган. След това прехвърлете в хаванче, добавете морската сол и счукайте заедно подправките.
8. Чесъна намачкайте на паста с малко сол, прехвърлете в малка купичка, добавете счуканите подправки, чили и кориандър на прах. После изсипете подправките в тенджерата, захлупете с капак и оставете да къкри на слаб огън още 20 минути.
9. Сервирайте яхнията топла, като поръсите с пресни листенца наситнен копър. Може да го замените с магданоз по желание,
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ