Регистрация

Телешко варено с картофи и патладжани

Телешко варено с картофи и патладжани
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1532

Телешка яхния със зеленчуци и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешко месо (приблизително)
  • 2 дафинови листа
  • 8 зърна бахар
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 с.л. брашно
  • 2 патладжана
  • 4 домата
  • 4-6 картофа
  • 50 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на парчета, залейте със студена вода (около 1,2 литра) и пуснете да заври. Щом кипи 5 минути, отпенете. Добавете дафиновия лист, зърната пипер и бахар и нарязаните на едро моркови и лук. Оставете да ври под капак за около час (може дори и 2 часа), за да се превърне в крехка мръвка.

2. През това време пуснете и картофите да се сварят. Нужно им е само толкова, колкото да се обелят на ръка, не е необходимо да са съвършено сварени.

3. И докато всичко това се готви, захванете се с патладжаните. Обелете ги, разполовете ги по дължина през средата и осолете. Оставете настрани за 15 минути, за да си пуснат горчивината. После отмийте под течаща вода. Намажете с олио и запечете за 15-тина минути на 180 градуса. Трябва само да омекнат.

4. Доматите разрежете на половинки и обелете. Всяка половинка нарежете на още 3 парчета. Тук говорим за домати среден размер. Ако са по-големи - нарежете на повече.

5. Готовите картофи охладете, обелете и нарежете на едри парчета.

6. Готовите патладжани нарежете на едри полумесеци.

7. Прецедете бульона от телешкото. Върнете месото в същата тенджера и го залейте с 600-700 мл от бульона. Ако течността ви е извряла повече, добавете малко вода. Лука, моркова, дафиновите листа и зърната пипер и бахар - изхвърлете.

8. Добавете при телешкото картофите, патладжаните и доматите и пуснете да ври отново. След 15 минути гребнете черпак от бульона и в него разбийте брашното. Прибавете го на тънка сртуя към ястието и варете още 10 минути.

9. Подправете със сол и пипер, добавете маслото и махнете от огъня. Сервирайте топло с листенца пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта