Регистрация

Телешки език с кашкавалена коричка

Телешки език с кашкавалена коричка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1224

Запечени парчета телешки език с масло и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки език
  • 125 г масло (1 малка опаковка)
  • 1 жълтък
  • 150 г кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус
  • сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Залейте езика с вода и сложете да се вари на умерен огън около 1:30-2 часа.

2. Обелете езика докато е още топъл. Оставете да се охлади и нарежете на парчета с дебелина около 2 см.

3. Подредете парчетата в терин или тава, като леко може да се застъпват.

4. С миксер в купа разбийте жълтъка. Добавете маслото на стайна температура и разбийте на крем.

5. Добавете сол и пипер, лимоновия сок и 1 с.л. вода. Разбийте отново.

6. Рендосайте кашкавала на едро или го нарежете на малки кубчета.

7. Прибавете към соса и с получената смес намажете езика отгоре.

8. Запечете за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта