Регистрация

Телешка супа с моркови, лук и картофи

Телешка супа с моркови, лук и картофи
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 945

Супа от телешки кокали със зеленчуци, чесън и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг телешки кокали с месо по тях
  • 2,5 л вода
  • 200 г моркови
  • 2 глави лук
  • 500 г картофи
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 4 скилидки чесън
  • копър
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Телешките кокали измийте и сложете в тенджера. Залейте с водата и кипнете на силен огън. Щом заври, намалете на умерен към слаб и след 2-3 минути отпенете. Сложете капак и оставете да се вари 1:30-2 часа.

2. Малко преди да е готово нарежете морковите на полумесеци, картофите - на хапки, а лука - на парчета, но не много ситни.

3. Извадете кокалите от супата и оставете да се охладят. Прецедете бульона и върнете в тенджерата на котлона.

4. Добавете картофите, морковите и лука и овкусете със сол и пипер. Оставете да се вари 20-30 минути.

5. През това време почистете месото от кокалите. Върнете в супата.

6. Пресирайте чесъна и варете още 7-8 минути.

7. Добавете наситнените зелен лук и листа копър, разбъркайте и махнете от огъня. Можете да сервирате веднага.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта