Телешка супа с боб, картофи и моркови
Супа с боб и телешко, лук и моркови на бавен огън.
Необходими продукти:
- 1,2 кг телешко месо с кост
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. доматен концентрат
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. къри
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 2 зърна бахар
- 6 зърна черен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер на прах
- 180 г лук
- 2 с.л. соев сос
- 380 г моркови
- 200 г едър боб
- 500 г картофи
- 1 с.л. сол
- 1 дафинов лист
- 1 люто чушле по желание
- листата на 3 стръка пресен лук
- 2 литра вода
Начин на приготвяне:
1. Месото разделете на парчета тип пържоли или други части - както е удачно според костите. Лука наситнете, а перцата зелен лук нарежете косо.
2. В голям тиган сгорещете на силен огън олиото и запържете месата от всички страни за 5-6 минути общо - колкото да се запечатат.
3. Намалете огъня на умерен и дръпнете месата встрани на тигана. В средата изсипете доматения концентрат и намачкан чесън. Разбъркайте.
4. Добавете лука, зърната бахар и черен пипер, черния пипер на прах, кърито, сладкия червен пипер, размешайте добре и разпределете лука по дъното на тигана, а месата отгоре. Полейте със соев сос и оставете да се готви 4 минути.
5. Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера. Добавете солта, морковите, нарязани на полумесеци, боба, картофите, нарязани на едро, дафиновия лист, лютото чушле и перата зелен лук - нарязани на тръбички. Залейте с водата.
6. След като кипне отпенете, сложете капак и оставете да се готви на слаб огън 3 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ