Регистрация

Телешка супа с боб, картофи и моркови

Телешка супа с боб, картофи и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 860

Супа с боб и телешко, лук и моркови на бавен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг телешко месо с кост
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. къри
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 2 зърна бахар
  • 6 зърна черен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 180 г лук
  • 2 с.л. соев сос
  • 380 г моркови
  • 200 г едър боб
  • 500 г картофи
  • 1 с.л. сол
  • 1 дафинов лист
  • 1 люто чушле по желание
  • листата на 3 стръка пресен лук
  • 2 литра вода

Начин на приготвяне:

1. Месото разделете на парчета тип пържоли или други части - както е удачно според костите. Лука наситнете, а перцата зелен лук нарежете косо.

2. В голям тиган сгорещете на силен огън олиото и запържете месата от всички страни за 5-6 минути общо - колкото да се запечатат.

3. Намалете огъня на умерен и дръпнете месата встрани на тигана. В средата изсипете доматения концентрат и намачкан чесън. Разбъркайте.

4. Добавете лука, зърната бахар и черен пипер, черния пипер на прах, кърито, сладкия червен пипер, размешайте добре и разпределете лука по дъното на тигана, а месата отгоре. Полейте със соев сос и оставете да се готви 4 минути.

 5. Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера. Добавете солта, морковите, нарязани на полумесеци, боба, картофите, нарязани на едро, дафиновия лист, лютото чушле и перата зелен лук - нарязани на тръбички. Залейте с водата.

6. След като кипне отпенете, сложете капак и оставете да се готви на слаб огън 3 часа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта