Регистрация

Тежък ордьовър в стил руска салата с пилешко

Тежък ордьовър в стил руска салата с пилешко
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3331

Плато за гости с месо, яйца, майонеза, картофи, моркови и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама варено пилешко филе или колбас
  • 5 кисели краставички
  • 4 варени картофа
  • 4 варени моркова + 1 суров за украса
  • 2 глави лук
  • 150 грама кашкавал
  • 5 варени яйца
  • 400 грама гъби от консерва или буркан
  • 300 мл майонеза
  • сол и пипер на вкус
  • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си всички продукти под ръка и едно голямо плато за ордьоври.

2. Рендосайте на едро картофите на дъното на платото така, че да оформят плътен пласт. Посолете и опипрете, а след това сложете ред майонеза и загладете.

3. Накъсайте на влакна или нарежете на кубчета пилешкото месо и отново сложете майонеза.

4. По същия начин сладват киселите краставички на кубчета, майонеза, моркови - рендосани и пак майонеза.

5. Нарежете лука на ситно, гъбите - на полумесеци. Сгорещете мазнината, запържете лука и щом започне да потъмнява, добавете гъбите. Пържете до извиране на почти целия сос и изсипете съдържанието на тигана върху ордьовъра. Отгоре загладете с майонеза.

6. Разделете белтъците от жълтъците на варените яйца, рендосайте жълтъците и намажете с майонеза.

7. На следващия ред настържете кашкавала. Добре е да изберете по твърд вид жълто сирене. Загладете с останалата майонеза така, че да образува плътна обвивка около ордьовъра.

8. Най-отгоре настържете белтъците, а върху тях оформете цветчета от пресния морков. Можете да добавите маслинки или зелени подправки за допълнителна шарения - всичко е въпрос на фантазия.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта