Тежък ордьовър в стил руска салата с пилешко
Плато за гости с месо, яйца, майонеза, картофи, моркови и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 грама варено пилешко филе или колбас
- 5 кисели краставички
- 4 варени картофа
- 4 варени моркова + 1 суров за украса
- 2 глави лук
- 150 грама кашкавал
- 5 варени яйца
- 400 грама гъби от консерва или буркан
- 300 мл майонеза
- сол и пипер на вкус
- 2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Пригответе си всички продукти под ръка и едно голямо плато за ордьоври.
2. Рендосайте на едро картофите на дъното на платото така, че да оформят плътен пласт. Посолете и опипрете, а след това сложете ред майонеза и загладете.
3. Накъсайте на влакна или нарежете на кубчета пилешкото месо и отново сложете майонеза.
4. По същия начин сладват киселите краставички на кубчета, майонеза, моркови - рендосани и пак майонеза.
5. Нарежете лука на ситно, гъбите - на полумесеци. Сгорещете мазнината, запържете лука и щом започне да потъмнява, добавете гъбите. Пържете до извиране на почти целия сос и изсипете съдържанието на тигана върху ордьовъра. Отгоре загладете с майонеза.
6. Разделете белтъците от жълтъците на варените яйца, рендосайте жълтъците и намажете с майонеза.
7. На следващия ред настържете кашкавала. Добре е да изберете по твърд вид жълто сирене. Загладете с останалата майонеза така, че да образува плътна обвивка около ордьовъра.
8. Най-отгоре настържете белтъците, а върху тях оформете цветчета от пресния морков. Можете да добавите маслинки или зелени подправки за допълнителна шарения - всичко е въпрос на фантазия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ