Тартар с маринована херинга и авокадо
Рингове с риба, авокадо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 200 г мариновано филе от червена херинга (или друго филе от херинга - продава се насипно на рибните щандове или в бурканчета и е доста по-евтино от сьомгата, с която пък ще направите по-добро впечатление, ако замените)
- 1 ч.л. каперси
- 1/2 краставица
- 1/5 глава червен лук
- 1 авокадо
- сол и пипер
- лимон
- няколко перца див лук
Начин на приготвяне:
1. Рибата нарежете много на ситно и прехвърлете в купа.
2. Наситнете каперсите, краставицата (с чаена лъжичка огребете семките от сърцевината) и червения лук и ги прибавете към рибата.
3. Овкусете с 1 с.л. лимонов сок и черен пипер и разбъркайте.
4. Авокадото почистете, обелете и нарежете на малки кубчета. Посолете, покапете с 1 ч.л. лимонов сок и разбъркайте.
5. Сглобете предястието като на дъното на рингове сложите пласт авокадо 1/4 от височината, а след това допълните с рибната смес. Оформете хубаво с обратното на лъжица и махнете внимателно ринга.
6. Украсете с резени лимон и краставица, каперси и перца див лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ