Предястие в рингове с риба и майонеза
Салата Принц с риба, яйца, майонеза и ядки.
Необходими продукти:
- 200 г консерва риба в собствен сос (около 2 консерви)
- 100-125 мл майонеза (една малка опаковка)
- 4 яйца
- 2 ябъки
- 200 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене
- 100 г орехи
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата.
2. В купа пресипете отцедената от соса на консервата риба и я намачкайте с вилица. Добавете малко майонеза и разбъркайте.
3. Рендосайте в друг съд кашкавала, добавете малко майонеза и разбъркайте.
4. Ябълките обелете, рендосайте на едро ренде и разбъркайте с малко майонеза.
5. Сглобете предястието като сложите рингове в 2 или 4 чинии. На дъното на всеки от тях разпределете рибения пласт, отгоре намажете с майонеза, после рендосайте яйца, отгоре пак разпределете майонеза, след това намажете с ябълковата смес, после с кашкавалената и извадете ринга.
6. На финала поръсете наситнени орехи и украсете със зелена подправка по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ