Тарталети с шоколадови парченца
Мъфини с шоколад и какаова глазура.
Необходими продукти
За тарталетите:
- 150 г масло, размекнато
- 150 г захар
- 175 г брашно
- 3 яйца
- 1 ванилия
- 100 г парченца шоколад
- 1 бакпулвер
За глазурата:
- 345 г пудра захар
- 85 г масло
- 30 г натурално неподсладено какао на прах
- 75 мл неподсладено кондензирано мляко
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
На тарталетите:
1. Предварително загрейте фурната на 180°C.
2. Сложете хартиени формички за кексчета в 12 формички за тарталети.
3. Счупете яйцата в една чаша и ги разбийте леко с вилица.
4. Сложете всички продукти в голяма купа.
5. Разбивайте с миксер в продължение на около 2 минути, докато получите лека и кремообразна смес.
6. Излейте сместа поравно във формичките за тарталети.
7. Добавете парченцата шоколад и разбъркайте.
8. Печете 18-20 минути, докато тарталетите се надигнат и се втвърдят.
9. Оставете ги да поизстинат за няколко минути и след това ги пренесете в кутия за сладки.
10. Оставете ги да изстинат напълно, преди да ги полеете с глазурата.
На глазурата:
1. В средно голяма купа пресейте пудрата захар и какаото на прах. Оставете настрана.
2. В голяма купа разбийте маслото на гладък крем. След това постепенно добавете сместа със захарта, като я редувате с кондензирано мляко. Добавете ванилията. Разбийте до получаване на лека, пухкава смес. Ако е необходимо, коригирайте консистенцията с още малко мляко или захар.
3. Залейте тарталетите с глазурата. Украсете със захарни пръчици или бонбони и сервирайте с Лате Макиато.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ