Талятели с пилешко и домати
Паста с пилешка кайма и доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 08.06.2018
Спагети Болонезе с пилешка кайма готвят Лора и Стоян, показвайки различен вариант на добре познатата червена паста. От вида тестено изделие се спират на талятели (талиатели), но с уговорката, че за тази рецепта може да се използва всякакъв вид паста. А вместо доматен концентрат използват два вида пресни домати.
Първо пилешко месо от бут и пилешко филе се смилат на едра кайма. Можете да поискате тази услуга още на месната витрина в магазина. Следва да се наситни чесън и босилек. После се сгорещява зехтин, в него се запържват чесъна и каймата, овкусяват се със сол и се налива червено вино. Готви се няколко минути, добавя се половината босилек, още сол и черен пипер. Прибавят се домати, нарязани на кубчета, а след това се долива и вода. Оставя се да къкри за 20-тина минути.
През това време се кипва водата за пастата, подсолява се и талиателите се варят до степен ал денте. Отцеждат се добре и се прибавят в тигана при пилешкото. Вътре влизат и чери доматите, готви се още малко при почти непрестанно разбъркване и се разпределя в порции. Отгоре се поръсва с настърган пармезан и останалия босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ