Регистрация

Спагети Болонезе с кайма и кашкавал

Спагети Болонезе с кайма и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 58526

Италианска рецепта за паста със запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет спагети или друг вид паста по ваш избор
  • 500 г кайма - смес
  • 2 големи глави лук
  • 400 мл доматена салца
  • 200 г кашкавал (настърган)
  • зехтин/олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • вода
  • домат (чери домати) за украса

Начин на приготвяне:

1. Кипнете около 1,5 литра вода и щом заври, сипете в нея малко мазнина (зехтин/олио), посолете с щипка сол (ще запази спагетите твърди и ще ги предпази от разкашкване) и поставете пастата, като бавно я потапяте, така че да не се натроши. Оставете да ври според указанията на опаковката.

2. През това време нарежете лука и го запържете в дълбок тиган докато леко покафенее. Добавете каймата и я натрошете с помощта на вилица или дървена шпатула (ако тиганът ви е с тефлоново покритие). Щом се разпадне на парченца, добавете  200 мл доматен концентрат и овкусете с подправките.

3. Сглобете всяка порция, като отдолу сложите от пастата, върху нея сипете от заливката, а накрая поръсите с настърган кашкавал, няколко лъжици от останалия доматен сос, малко зехтин и доматки за украса.

Ястието се готви изключително бързо, има разкошен вкус и носи усещане за ситост.

 

Рейтинг и коментари (5)

5 отлична
13
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта