Талятели с кюфтета по шведски
Паста с телешки кюфтенца и млечен сос.
Необходими продукти:
- 500 г телешка кайма
- 50 г галета
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 3-4 с.л. олио
- 400 мл телешки бульон
- 400 мл мляко
- 1-2 с.л. сос Уорчестър
- 1 опаковка пресни талятели с яйца
- 150 г пармезан
- лисенцата на китка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и го прехвърлете в купа. Добавете каймата, яйцето, галетата, солта и пипера и разбъркайте.
2. Сгорещете в голяма тенджера олиото и с мокри ръце оформяйте малки кюфтенца от сместа. Подредете ги на дъното на съда без да се застъпват и пържете от всички страни за по минута.
3. Налейте млякото, бульона и соса Уорчестър оставете да заври. Добавете пастата и намалете огъня на умерен. Нека се вари докато сосът се сгъти - 5-6 минути без капак. Разбъркайте 2-3 пъти през това време.
4. Добавете пармезана и наситнените листенца магданоз. Оставете да се готви още 2-3 минути, като разбърквате периодично.
5. Прехвърлете в индивидуални порции и сервирайте докато е топло.
Как точно се прави - гледайте в краткото видео ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ