Хапки панирана лазаня с телешко
Парти хапки с месо за мезе към биричка.
Необходими продукти:
- 4 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 400 г телешка кайма
- 200 г домати от консерва или пресни
- сол и пипер на вкус
- 100 г кашкавал, пармезан или моцарела
- 1 пакет кори за лазаня
- вода
- 1 ч.ч. брашно
- 2-4 яйца
- 1,5 ч.ч. галета
- олио
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна.
2. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган, запържете лука и чесъна за минутка и добавете каймата. Гответе докато се разпадне на трохи.
3. Доматите обелете и пасирайте. Ако използвате консерва, отцедете добре соса преди пюриране.
4. Добавете доматите в тигана и гответе докато водата им изври. Овкусете със сол и пипер. Добавете рендосаното сирене и разбъркайте докато се разтопи.
5. Сварете лазанята според инструкцийте на опаковката. Нужно е да се отпусне, а не да се сварява до готовност.
6. Всеки лист лазаня разделете на 2 еднакви част по дължина, така че да се получат лентички.
7. Във всяка лентичка навийте напряко част от плънката, за да се получи рулце. Готовите рулца подредете в чиния и приберете във фризера за 20-30 минути.
8. Пригответе си съд с разбито яйце, чинийка с част от брашното и такава - с част от галетата. Не слагайте наведнъж цялото брашно, всички яйца и галетата, защото ще се навлажнят бързо и ще станат негодни за употреба. Досипвайте си според нуждите.
9. Овалвайте всяка от хапките първо в брашно, после в яйце, след това в галета, после пак в яйце и пак в галета. Редете обратно в съда и върнете във фризера за още 15 минути.
10. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. Пускайте в него рулцата и пържете докато се образува хрупкава златна коричка. Ако започнат да прегарят бързо, намалете огъня.
11. Поднесете със сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ