Сьомга на уок по норвежки
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4500
Задушена сьомга със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга, обезкостени, по около 200 г всяко
- глава лук
- 1 голям морков
- 1 зелена чушка, нарязана на тънки ивици
- 1 червена чушка, нарязана на тънки ивици
- 1 ч. ч. броколи
- 1 ч. ч. карфиол
- 2 с. л. сладък чили сос или подлютен кетчуп
- 1 с. л. соев сос
- сол на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в уок, изсипете нарязания на ситни кубчета лук, броколито, карфиола, моркова и чушките, и пържете около 5 минути.
2. Нарежете филетата от сьомга на ленти - около 4-6 см. дълги и ги сложете върху зеленчуците.
3. Увеличете огъня и добавете соевия сос, чили соса и сол на вкус, разбъркайте и оставете рибата да се задуши за още 5 мин.
4. Сервирайте с препечен хляб, картофено пюре или ориз.
Най-важните съставки
броколи, зелени чушки, карфиол, лук, моркови, олио, сладък чили сос, соев сос, сол, сьомга, червени чушки, чили сос
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ