Сърца от кренвирш с яйце
Как се прави сърце от кренвирш и яйце.
Необходими продукти:
- 4 кренвирша
- 6 яйца
- 100 грама натрошено сирене
- 100 грама настърган на едро кашкавал
- 60 грама масло
- 2 супени лъжици кисело мляко
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме и срязваме кренвиршите по дължина, но не до края – (около 2 см. без да се режат). Сгъваме ги като сърце, около неразрязания край, а другите краища забождаме с клечка за зъби. Така оформените кренвирши-сърца подреждаме в тавичка, предварително намазана с масло. В купичка разбиваме 2 от яйцата и ги смесваме със натрошеното сирене, настъргания кашкавал, киселото мляко, разтопеното масло, солта (но малко, защото всички съставки са солени) и черния пипер. С тази смес запълваме празнината на сърцата и върху всяко едно чукваме по едно цяло яйце. Запичаме в умерена фурна (180 градуса) до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ