Съвършените пържени яйца със сирене
Бърз обяд с яйца на тиган, сирене, кашкавал и подправки.
Тази рецепта НЕ е за привържениците на здравословното хранене, но е прекрасна идея за заетите люде, които обичат домашно приготвена храна и аромат на българска кухня. А чубрицата е идеалната подправка, която българинът започна да позабравя заради модерните хранителни тенденции. Какво по-вкусно от опикантени пържени яйца с чубрица, червен пипер, сол и сиренце. Идеално хапване, ако не държите чак толкова на тънката си талия. Аз готвя тази храна за мъжете вкъщи и всички са доволни – силната половина е сита, а домакинята е готова за по-малко от половин час.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 20 г кашкавал
- 50-80 г сирене
- 20 мл мазнина за пържене
- чубрица, сол, червен и лют пипер на вкус
- листенце босилек или друга прясна подправка за украса
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете зехтина или олиото. През това време рендосайте кашкавала.
2. Чукнете яйцата вътре, като се стремите да останат цели и да бъдат плътно едно до друго. Ако са на стайна температура, ще пръскат по-малко. Друг трик, за да намалите пръските от олио е да го посолите след като е загряло.
3. Гответе докато белтъците се запържат хубаво. Някои ги предпочитат даже с хрупкави прегорели крайща. С шпатула внимателно обърнете, за да не се развали целостта на яйчената питка.
5. Веднага след като обърнете поръсете с кашкавала, за да има време да се разтопи. Отгоре овкусете с чубрица, червен и лют пипер. Ако сиренето ви не е обезсолено, няма да има нужда от още сол. На финала натрошете сирене и по желание ръснете още подправки.
6. Извадете от тигана, ако харесвате мазничко, изсипете малкото останала мазнина върху отворения омлет и украсете с резени зеленчуци или пресни листенца. Поднесете с хляб и свежа салата.
Да ви е вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ