Регистрация

Съвършената бобена салата с масло

Съвършената бобена салата с масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6913

Салата от варен боб с лук, моркови и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г едър боб
  • 100 г масло
  • 1-2 моркова
  • 1 голяма глава червен лук
  • 3 с.л. зехтин за готвене
  • сол на вкус
  • 2 с.л. оцет
  • връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба от предишната вечер в студена вода. Крайният резултат не е така вкусен, ако използвате варен боб от консерва и не си заслужава да правите компромис с това.

2. След минимум 8 часа излейте водата, измийте набъбналите зърна и сипете студена вода в тенджерата. Сложете да кипва и пет минути след завирането сменете водата – пак със студена.

3. Варете боба до готовност. Още топъл го отцедете от водата през гевгир.

4. Изсипете боба в дълбок тиган и добавете маслото. Пуснете котлона чак сега, за да може топлите зърна да се готвят в масълцето докато някои от тях хващат апетитна припеченост на сухото дъно. Щом започнат да цвъркат, разбъркайте.

5. След 5-8 минути от зацвърчаването махнете боба от тигана и го пресипете в купа или дълбока салатиера. Приберете в хладилника.

6. Докато бобът се изстудява рендосайте моркова на едро ренде, а лука наситнете.

7. Сгорещете зехтина и запържете за кратко моркова и лука. Махнете от огъня.

8. Наситнете магданоза.

9. Сглобете салатата като изсипете запръжката и наситнения магданоз при боба. Добавете сол – иска си повечко. След това разбъркайте много добре и сипете оцета – странно е, но придава баланс на вкуса. Разбъркайте и поднесете.

Да ви е вкусно!

бобена салата с магданоз

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта