Сурови тиквички с песто дженовезе
Салата от пресни тиквички с босилек и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 25.05.2017
Бързо, лесно, здравословно и елегантно предястие с италиански нюанс ни предлагат да направим Лора и Стоян, като за основа на блюдото се спират на тиквички. И то не какви да е - а пресни и малки, за да могат да се хапват в суров вариант, овкусени с ароматно песто и ядки. Тиквичките се нарязват на тънки шайби, осоляват се и се оставят настрани да се мариноват в собствен сос. Така омекват и стават приятни за дъвкане.
През това време се заемаме с пестото. Заедно в блендер отиват листенца босилек, лимонов сок и лимонова кора, пармезан, кедрови ядки и магданоз. Заливат се със зехтин, добавя се скилидка чесън с уговорката, че ако имате още пресни билки, можете да сложите някое и друго листенце и от тях. Розмарин и мента в малки количества биха се вързали добре. После всичко се пюрира и с получения дресинг се овкусява салатата. За финал се добавят малко пресни листенца и запечени на сух тиган кедрови ядки. Ето българска салата по италиански.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ