Супа с топено сирене и гъби
Гъбена супа с картофи, моркови и сиренен сос.
Необходими продукти:
- 1,5 л вода
- 300 г топено сирене (на триъгълници или от кофичка)
- 3 картофа
- 1 морков
- 1 глава лук
- 400 г гъби печурки
- 5 с.л. растителна мазнина за пържене
- куркума
- сол и бял пипер (можете да опитате също с пипер меланж или да използвате черен пипер)
- пресни зеленини за поднасяне (копър, магданоз, кориандър)
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги измийте хубаво. Нарежете картофите на стини кубчета.
2. Лука наситнете, а моркова почистете и рендосайте на едро.
3. Запържете лука до позлатяване в 2 с.л. растителна мазнина и после добавете и настъргания морков.
4. Кипнете водата и щом заври, добавете в нея топеното сирене на парченца. Размесвайте периодично докато се разтопи напълно.
5. Добавете в супата картофите и лучената запръжка. Оставете да се готви.
6. През това време нарежете гъбите на парчета и ги запържете в останалите 3 с.л. мазнина.
7. Когато картофите са се разварили, изсипете гъбената запръжка в супата. Сложете подправки на вкус.
8. Сервирайте супата украсена с пресни листа магданоз, копър или кориандър и любимия хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ