Супа с телешки бульон, хляб и яйце
Супа от телешки кокали със зеленчуци и тестена коричка с рохко яйце и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 15.02.2017
Правим бавна супа с телешко, като не пестим време за готвене, в името на това - да постигнем неповторим вкус и аромат. Първо телешките кокали се намазват с доматена салца и се запичат на фурна за час. След това добавяме и нарязани на едро моркови, лук и целина, също овкусени с доматеното пюре. Печем още половин час, за да се сготвят и зеленчуците, а телешкото да замирише на леко овъгляване. После местим съдържанието на тавичката в тенджера, доливаме 4 литра вода и добавяме богатство от подправки, с които продуктите къкрят около 4 часа. Накрая бульона се прецежда, а филии хляб се запичат до пкафеняване. Супата се разпределя в 6 индивидуални огнеупорни купички, който покриваме с хляба, намазан с чесън и отгоре чукваме по едно яйце. Запичаме още малко, а после добавяме и настърган пармезан за финал. Да - няма спор, че тази чорба изисква своето време, но си заслужава да зарадвате семейството с нея.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ