Супа с риба по малайзийски
Миен Фен Као - малайзийска супа със свинско.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. сушена аншоа
- 200-250 г свинска осмянка (месо от корема на прасето)
- 3-4 глави дребен лук шалот
- китайско зеле, нарязано на две
- 1-2 ч.ч. бяло брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Налейте вода в тенджера и сложете вътре сушената аншоа и свинската осмянка. Варете ги около 2 ч.
2. Смесете бавно бялото брашно с водата в купа, докато получите гладко тесто. Оставете тестото настрана и го покрийте.
3. Нарежете лука шалот на тънки филии и обелете главите на сушената аншоа. Запържете лука шалот и сушената аншоа в олио (отделно едни от други) на слаб до умерен огън, като често разбърквате, за да не загорят. Оставете настрана запържения лук шалот и сушената аншоа.
4. Извадете свинската осмянка от тенджерата около 1-2 ч. по-късно и с вилица внимателно отстранете месото от сланината. Поръсете с малко сол и черен пипер и оставете настрана.
5. В отделна тенджера излейте 1 купа от приготвения бульон и сложете вътре китайското зеле. Изчакайте да заври. След това изсипете в супата фиде.
6. След 1-2 мин. излейте супата с фидето в купа за сервиране. Гарнирайте супата с накъсано месо, запържена аншоа, запържен лук шалот и я сервирайте гореща.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ