Регистрация

Супа с печени картофи и чесън

Супа с печени картофи и чесън
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3555

Супа с шунка, картофи и пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 картофа за печене, обелени нарязани на парчета от 3-4 см
  • 1 чаша пушена шунка, нарязана на дребни кубчета
  • 4 с.л. зехтин, разделени в различни съдове
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 1 глава лук, нарязана
  • 6 скилидки чесън, разрязани наполовина без да се белят
  • 1 чаша настъргано сирене чедър
  • 3 чаши пилешки бульон
  • 1 чаша вода
  • 1 чаша пълномаслено мляко
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220 градуса.

2. Сложете картофите и чесъна, с разрязаната страна надолу в плитък тиган за печене и поръсете с 2 с.л. зехтин. Поръсете с пипер и объркайте добре. Печете 35 минути, или докато картофите покафенеят, а чесънът омекне. Запазете настрани 1 чаша от печените картофи.

3. В 3-литрова тенджера загрейте останалият зехтин; задушете лука за 5 минути. Сложете вътре картофите и чесъна и разбъркайте с бульона и водата. Оставете да заври, след това намалете температурата и оставете да къкри, непокрито, за 20 минути.

4. Извадете с черпак половината от бульоновата смес и сипете в блендер; блендирайте, докато е почти гладка. Повторете същото с останалата част и върнете всичко в тенджерата. Разбъркайте вътре млякото и шунката и овкусете със сол на вкус. Когато супата е топла, с черпак разпределете в купички, сложете отгоре запазените печени картофи и поръсете с настъргано сирене.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous28-10-2012
Страхотна е

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта