Регистрация

Супа от печен чесън и картофи

Супа от печен чесън и картофи
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2745

Супа с шунка, картофи и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 картофа, обелени и нарязани на парчета от по 2,5 см.
  • 1 ч.ч. пушена шунка, нарязана на малки парчета
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. смлян черен пипер
  • 1 глава лук, нарязана
  • 6 скилидки чесън, разрязани през средата, оставете обвивката им
  • 1 ч.ч. настъргано сирене чедър
  • 3 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. пълномаслено мляко
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 220 С.

2. Сложете картофите и чесъна в плитък тиган и ги запечете с 2 с.л. зехтин. Поръсете с черен пипер, разбъркайте добре. Печете 35 минути, докато картофите покафенеят, а чесънът омекне. Запазете 1 ч.ч. печени картофи.

3. В тенджера с вместимост 3 л. загрейте останалото олио и запържете лука за 5 минути. Добавете картофите и чесъна и долейте бульона и водата. Разбъркайте. Изчакайте супата да заври, намалете огъня и оставете да къкри в непокрития съд 20 минути.

4. Сложете половината от бульона в блендер и разбийте, докато сместа стане почти гладка. Повторете процедурата и с останалия бульон. Върнете го в тенджерата. Добавете мляко и шунка и поръсете със сол и черен пипер на вкус. Когато супата се затопли, сипете я в паници и украсете отгоре със запазените печени картофи. Поръсете с настърганото сирене.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта