Супа с миди, целина и моркови
Мидена супа с ориз и зеленчуци.
Бон Апети
Иалъчен на 19.06.2017
Ястие, подобно на паеля, но във вариант супа готвят Лора и Стоян, като пренасят морския дух в кухнята, благодарение на килограм черни миди с черупките. След като мекотолото се свари за около 2 минути, от кипенето му остава ароматен бульон, чиито дъх водещите подсилват с добавката на чесън и девесил. Сега започва същинското готвене:
Наситнени лук, моркови и целина се запържват в тенджера, след това се заливат с мидения бульон, добавя се вода, ароматизират се с дафинов лист и остават на котлона да покъкрят. На следващ етап при тях влиза и ориз, а докато той се развари, мидите се почистват от черупките, а един домат се нарязва на кубчета. Остава още да приготвим застройката - от разбити жълтъци с кисело мляко и брашно. После добавяме доматите и мидите в чорбата и застройваме, като темперираме застройката с част от бульона. Супата се сервира поръсена с наситнен пресен девесил, който носи типичния морски дъх.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ