Супа със сьомга и картофи
Картофена супа със сьомга и сметана.
Необходими продукти:
- 500 г филе от сьомга
- 5 големи картофа
- 800 мл вода
- сол и пипер на вкус
- 100 мл течна животинска сметана
- 1 малка глава лук
- 1 с.л. брашно
- 3 дафинови листа
- зърна бахар и черен пипер по желание
- ½ връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Лука обелете и наситнете, картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета.
2. Сьомгата почистете от костите и кожата и нарежете на хапчици.
3. Изсипете сьомгата в тенджера, залейте с водата и оставете да се готви докато водата кипне. После отпенете, ако се образуват балончета.
4. Добавете картофите и лука и гответе докато картофите омекнат.
5. Сметаната разбъркайте с брашното и през цедка изсипете сместа в супата. Разбърквайте докато сипвате брашняната смес. Подправете със сол и пипер, добавете дафиновите листа и зърна черен пипер и бахар, ако желаете.
6. Оставете да къкри на слаб огън за 20 минути.
7. Измийте и наситнете копъра. Махнете супата от огъня, отсранете дафиновия лист и по възможност бахара и черния пипер и подправете с магданоза. (Хитра идея е да увиете подправките в марля и да ги махнете всички на куп.)
8. Сервирайте докато е топла в компанията на хубав хляб. Можете да сложите резени лимон, защото някои хора предпочитат тази супа с лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ