Регистрация

Супа разсолник със свинско и картофи

Супа разсолник със свинско и картофи
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2145

Свинска супа със зеленчуци и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г немазно свинско
  • 3 стебла целина
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 2 литра вода
  • 300 г кисели краставички
  • 50 г перлен ечемик
  • 2 с.л. олио
  • 4 картофа
  • 2 дафинови листа
  • сол и черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. захар
  • копър

Начин на приготвяне:

1. Сложете мръвките месо в тенджера. Добавете 1 цял обелен морков, цяла обелена глава лук, стеблата целина на едро и залейте с водата. След кипване отпенете и оставете да ври 1-2 часа до хубаво разваряване на месото. След това извадете с решетъчна лъжица месото и зеленчуците.

2. Пуснете във водата измития ечемик и варете на слаб огън 20 минути.

3. През това време наситнете глава лук и рендосайте един морков. Запържете ги в 1 с.л. олио.

4. Киселите краставички нарежете на малки кубчета. След като сте готови с лука и моркова, извадете от тигана, сипете още 1 с.л. олио и изсипете киселите краставички. Гответе 10 минути, като след втората захлупите с капак и намалите огъня на слаб.

5. Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в бульона с ечемик 20 минути след ечемика. Добавете дафиновите листа и варете още 15 минути.

6. През това време накъсайте месото на влакна или нарежете на малки хапчици. Добавете го в супата заедно с моркова и лука и оставете да къкри още 10 минути.

7. Добавете киселите краставички, чесъна, захарта, сол и пипер на вкус. Оставете да кипи още малко и махнете от огъня. Подправете с наситнен копър.

8. Поднесете гореща с поръска от копър или пресен лук за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта