Супа от цвекло
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 2211
Руска зеленчукова червена супа.
Необходими продукти:
- 2 л телешки или зеленчуков бульон
- 1 глава лук, обелен и нарязан
- 1 консерва гъби (или пресни)
- 3 средни цвекла, обелени и нарязани на дебели филийки
- 300 мл квас
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете телешкия бульон в голяма тенджера.
2. Прибавете лука, подправките, гъбите и цвеклото.
3. Варете за около час.
4. Прецедете бульона и прибавете кваса.
5. Сложете захар на вкус и стоплете отново, ако е необходимо, без да оставяте да заври.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ