Супа с царевица и сирене
Млечна супа с царевични зърна.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. замразена царевица на зърна или 6 кочана прясна
- 1-1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 1 ч.ч. мляко или лека сметана
- черен и червен пипер на вкус
- 1/2 ч.ч. натрошено сирене
- маргарин
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате прясна царевица, я сварете в кипяща вода за 5 - 10 мин. до омекване.
2. Отцедете, но заделете водата.
3. Ако използвате замразена или консервирана, също отцедете и заделете течността.
4. Разтопете маргарина в голяма тенджера и задушете лука до омекване.
5. Поръсете с брашно и разбъркайте много добре.
6. Гответе няколко мин., като разбърквате често.
7. Свалете от огъня и бавно налейте млякото, до получаването на гладка смес.
8. Прибавете зърната царевица, заедно със сол и пипер на вкус и около 1/2 ч.ч. от заделената течност на царевицата.
9. Оставете супата да заври леко, като разбърквате до сгъстяване.
10. Варете на слаб огън за няколко мин. и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ