Супа от телешки кокали с пилешко
Супа с два вида месо и картофи.
Необходими продукти:
- 500 г телешки ребра
- 500 г пилешки гърди
- 2,5 л вода
- 1 глава лук
- 1 морков
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 3 картофа
- риган на прах
- 2-3 дафинови листа
- 1 консерва грах (около 350 мл със сока)
- 3 скилидки чесън
- магданоз и копър
- пресен лук за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете двата вида месо, сложете в тенджера, залейте с водата и оставете да кипне и да се вари около 1:30-2 часа.
2. Извадете гърдите, охладете и нарежете на хапчици. Върнете при кокалите, добавете дафинов лист, сол и пипер и риган. Кипнете отново.
3. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета. Изсипете в супата.
3. Лука и чесъна наситнете, а моркова рендосайте. Запържете в сгорещеното олио и изсипете в супата. Варете до готовност на картофите.
4. Изсипете грахта от консервта заедно със сока. Оставете да се вари две минути.
5. Махнете от огъня, опитайте и при нужда подправете с още сол или пипер.
6. Добавете наситнени листа копър и магданоз или едно от двете по избор и по желание поднесете с нарязан косо пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ