Супа от миди по български
Средно | Порции 4
| Видяна: 10310
Миди с бяло вино и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 250 г миди (пресни или замразени)
- 2 картофа, обелени и едро нарязани
- 1 средна глава лук, едро нарязан
- 1 морков, фино настърган
- сол
- черен пипер
- пресен магданоз
- пресен босилек
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. бяло вино
- 300 мл гореща вода
- 2 ч.л. смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите до омекване.
2. Сложете в блендер с магданоза и пюрирайте.
3. В дълбока тенджерка загрейте зехтина, прибавете лука и моркова. Пържете до омекване на лука. Прибавете мидите, картофеното пюре, черния пипер, солта, бялото вино и горещата вода. Намалете котлона до слаб и гответе около 30-35 мин.
4. Сипете в купички за сервиране и украсете с пресен босилек. Поръсете с червен пипер и поднесете топло.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ