Супа от леща с моркови
Лесна чорба от леща със зеленчуци и запръжка.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. леща
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- 2 скилидки чесън
- 3-4 стръка магданоз
- 1 с.л. доматено пюре
- 1-2с.л. олио/зехтин
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. брашно
- 4 с.л. зехтин или олио
- сол и черен пипер
- щипка чубрица
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зеленчуците на дребно. Изпържете ги за 5 мин в 1-2 с.л. олио или зехтин.
2. Измийте лещата и я добавете в запържените зеленчуци. Добавете 4-5 чаши вода. Варете до готовност.
3. Когато лещата е почти готова, запържета за 4-5 минути в тиган зехтина с доматеното пюре и брашното. Сипете от течността на лещата в запърженото и после го върнете обратно. На този етап може да добавите сол и черен пипер на вкус. Нека поври още 4-5 минути.
4. На изключен котлон, добавете нарязаният на дребно магданоз и сложете щипка чубрица. Проверете дали няма нужда да се добави още от някоя подправка.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ