Супа Лазаня с кайма и зеленчуци
Супа с кайма и зеленчуци и кори за лазаня вместо фиде.
Необходими продукти:
- 300 г лук
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 3-4 стебла целина
- 400 г телешка кайма
- 380 г моркови
- 300 г тиквички
- 800 мл смлени домати от консерва
- 1 с.л. универсална подправка за супи
- 1 ч.л. захар
- 1,3 л вода
- 4-5 листа кори за лазаня
- сол на вкус
- моцарела и пармезан
Начин на приготвяне:
1. Нарежете целината на полумесеци, лука наситнете, морковите нарежете на малки кубчета, тиквичките - на малко по-големи, а чесъна - на тъки колелца.
2. Сгорещете олиото в голяма тенджера и запържете на умерен огън лука до съвсем леко позлатяване. Добавете чесъна и гответе още минутка като бъркате.
3. Добавете каймата и гответе докато се разрохка на трохи.
4. Залейте с доматите, кипнете и прибавете морковите и тиквичките. Поръсете захарта и универсалната подправка и залейте с водата. Кипнете. Захлупете под капак и оставете да се вари 15 минути на слаб към умерен огън.
5. Натрошете листовете лазаня в супата на едри късове. Опитайте и при необходимост посолете още малко. Щом кипне, похлупете и оставете да се вари още 10 минути.
6. Сервирайте топла с поръска от нарязана на кубчета моцарела и рендосан пармезан или друго жълто сирене.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ