Студентско гювече с кренвирши на Мегз
Дизайнерката Мегз прави гювечета на микровълнова фурна.
Гювечето със сирене, кашкавал, доматено пюре и кренвирш е студентски спомен на старото поколение, когато кашкавалът се правеше от мляко, а кренвиршите - от месо. Днес това е позабравена храна предимно заради притеснение от качеството на продуктите, но рецептата си заслужава да бъде припомнена и дори обогатена с добавка на подпрвки като чубрица или сминдух, лют пипер или цели люти чушлета. Пък си става и вкусничко. Каналът Хапка изчислява, че една порция струва около 3,5 лв., а за тази цена често хапваме и по-големи вредности.
Мегз разказва за спомените си от детството и идеята да се изчисти хладилника, като се направи нещо за хапване. Затова можете да замените чери домати с обикновените омекнали доматки, кашкавала - с всякакво жълто сирене по избор, а кренвирша - с друг вид колбас. Останалото е редене, в което също има доза логика.
Гювечето или купичката се намазва с масло. Чуква се яйце и отгоре се нахвърлят колбас, бяло и жълто сирене, подправки, люти чушлета (ако харесвате) и се залива с доматено пюре. Разбърква се и на финала се подреждат парчета кашкавал и се чуква второ яйце. Всичко се запича за 15-тина минути на 180 градуса или се пуска на микровълнова фурна за 8-10 минути. А псле имаме готово ястие. Бързо и лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ