Регистрация

Спаначена баница с кашкавал



Спаначена баница с кашкавал
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1762

Зелник с кашкавал, спанак и зеленчукова запръжка, поднесен със сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.03.2017

Готвим си пролетна баница, която представлява един различен кашкавален зелник със запръжка и свежи спаначени листенца. Първо трябва да си почистим спанака, а след това да направим запръжка от лук, чесън и стебла целина, в която да добавим спаначените листа, нарязани на едро и да готвим докато водата им се редуцира. После отцеждаме излишната течност от запръжката и я смесваме с рендосан кашкавал.

Намаслени дебели кори за баница увиваме с плънката и редим в тавичка. Отгоре намазваме с яйце и поръсваме с бял сусам. А докато баницата се пече, си правим сос за поднасяне - от заквасена сметана със сумак, сол и чесън на прах. Можете да поднесете и малко маслини или пък свежи листа по желание. Но дори и да останете само на варианта с баницата, пак ще ви е вкусно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта