Регистрация

Спанак с чесън и кедрови ядки

Спанак с чесън и кедрови ядки
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2136

Спаначена гарнитура за яйца и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. кедрови ядки
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. вода
  • 1 ч.л. сол
  • лимонов сок
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте спанака и го нарежете по дължина на парчета от по 5 см. Отделете стеблата от листата. Счукайте чесъна. Препечете кедровите ядки в сух тиган без мазнина, докато усетите аромата им. Заделете.

2. Сгорещете олио в тиганче и сотирайте чесъна, докато усетите аромата му. Добавете стръковете спанак и пържете 1 мин. Добавете листата, солта и водата и пържете до омекване на спанака.

3. Добавете кедровите ядки и поръсете с лимонов сок. Разбъркайте хубаво и поръсете с прясно смлян черен пипер.

4. Поднесете с пържено или поширано яйце и препечен хляб.

 

Изтчник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта