Спагети с яйце за закуска
Сгответе си благоуханна паста с бекон, сметана и подправки.
Необходими продукти:
- 250 г сварени спагети + няколко лъжици от водата, в която са варени
- 4 резена бекон, нарязан на хапки и запържен до златисто, запазете и мазнината
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 или 2 листа градински чай, смляни
- 2 с. л. смлян пресен магданоз
- ¼ ч. ч. сметана
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- пармезан (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сложете сварените спагети в тиган, прибавете няколко супени лъжици от водата, в която са варени плюс сметаната.
2. Прибавете към сметаната и бекона.
3. Запържете чесъна и градинския чай в мазнината от бекона. Отцедете чесъна и градинския чай от мазнината и ги прибавете към сметаната и бекона.
4. Загрейте спагетите и сметаната докато кипнат. Изключете котлона и оставете спагетите в горещата сметана докато готвите яйцата. Така спагетите ще поемат сметаната.
5. Изпържете яйцата в остатъка от олиото, в което е пържен бекона. Пържете докато белтъкът се стегне, жълтъкът обаче трябва да остане течен.
6. Сложете спагетите в две плитки купички и ги покрийте с пържените яйца. Прибавете сол, пипер, магданоза и пармезана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ