Спагети с риба тон и кашкавал
Сочни спагети с хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 250 г паста
- 400 г риба тон от консерва, отцедена
- 250 г сос болонезе
- 1 глава червен лук, нарязан на кубчета
- 2 скилидки чесън, нарязан ситно
- щипка лют червен пипер на люспи
- голяма шепа грах
- 100 г сирене халуми, нарязано на кубчета
- 150 г сирене чедър, настъргано
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 190 С.
2. Подварете пастата за няколко минути (не е необходимо да е напълно сготвена).
3. Леко запържете лука и чесъна и добавете към тях люспите червен пипер.
4. Прибавете рибата тон и я разделете на малки парченца, след което добавете граха и сиренето халуми.
5. Залейте със соса болонезе, сложете отгоре пастата и разбъркайте добре.
6. Прехвърлете всичко в тавичка и наръсете ястието с настърган чедър.
7. Запечете за около 20 минути или докато кашкавалът се разтопи и част от пастата отгоре стане леко хрупкава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ